Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@14:50:09 GMT

حقوق بشر را می توان در نهج البلاغه جستجو کرد

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۲۹۳۳

حقوق بشر را می توان در نهج البلاغه جستجو کرد

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز «فاطمیه» با اشاره به اینکه امروز دنیا روی مقوله حقوق بشر کار می کند، اما در رساله الحقوق امام سجاد (ع)، ۵۲ حق را برای انسان ها برشمرده اند، گفت: حقوق بشر را در نهج البلاغه می توان دریافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری، رئیس مرکز «فاطمیه» و همایش «ریحانه النبی» امروز (3 آذر) در مراسم رونمایی از پوستر همایش ملی «نهج البلاغه در آرا و اندیشه های اسلام شناسان» و همچنین از همایش ملی «ریحانه النبی» با اشاره به اینکه آنچه که این جمع را در این مکان گردآورده است عشق به اهل بیت (ع) است، گفت: روحیه فرهنگی باعث شده تا در این مکان جمع شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر اینکه از سال گذشته تا امروز در راستای اعتلای فرهنگ اسلامی ما و نام حضرت زهرا (س) تلاش کردند، تقدیر و سپاس دارم، یادآور شد: انتظار است با شوق بیشتر مسیر را ادامه دهند و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، موضوع جایزه ادبی «ریحانه» را به شکل جدی دنبال کرد و امیدواریم بتوانیم این نماد را آنچنان که در خور شان اهل بیت (ع) و استان فارس باشد، دنبال کنیم.

 

وزیر اسبق کشور با اشاره به اینکه شیراز مهد فرهنگ و ادب ایران اسلامی است، اظهار داشت: مقوله فرهنگ هم از لحاظ دامنه یک مقوله سهل و ممتنع است، سهل محسوب می شود به این خاطر که همه ما با فرهنگ آشنا هستیم و ممتنع است به خاطر اینست که تعاریف زیادی دارد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری اضافه کرد: هر کسی به نوعی تعریف و توصیف کرده است، نسبتی بین فرهنگ و تمدن وجود دارد، تمدن ها روی فرهنگ بنا می شوند و به نحوی فرهنگ زیربنای تمدن هاست، مسیر جامعه بشری را فرهنگ مشخص می کند و فرهنگ صحیح باعث ایجاد جامعه ای سالم می شود.

 

وی با یادآوری این مطلب که شیراز ریشه فرهنگی دیرینه ای دارد، گفت: فرهنگ این مرز و بوم با فرهنگ اسلامی آمیخته شده و تمدن ایرانی اسلامی را پایه گذاری کرده است، این تمدن هم ریشه در گذشته و هم ریشه در باورهای امروزی ما دارد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه اسلام به عنوان منادی توحید، فرهنگی را عرضه کرده که محور آن خداشناسی و توحید است، افزود: این فرهنگ به محض ورود به ایران اسلامی با نمادهایی از تمدن ایرانی همراه شده است، که تمدن اسلامی پیش از ورود اسلام به ایران شکل واقعی گرفت.

 

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهایی که اندیشه اسلامی را فراگرفته اند از معبر ایران به این مهم دست یافته اند، اضافه کرد: بسیاری از مفاخر اسلامی ایرانی هستند که در اسلام خوش درخشیده اند و از علمای بنام اهل سنت ما، محدثان به نام و شخصیت های علمی بسیاری از آنها، ایرانی هستند.

 

رئیس مرکز «فاطمیه» با تاکید بر اینکه کفه ترازوی اسلام شناسان ایرانی سنگین تر از آنست که کسی بتواند منکر آن شود، گفت: ایران و اسلام چنان با هم آمیخته است که کسی نمی تواند از هم جدا کند و ملیت ایرانی را دنبال کند و تاثیر فرهنگ اسلامی را در باروی تمدن ایرانی نادیده بگیرد و این مسئله برعکس هم صدق می کند.

 

وی اظهار داشت: فرهنگ اگر آنگونه که بوده و باید، مطرح شود، جایی نداریم که نگران طرح این مسئله باشیم، فرهنگ قرآنی ما که محورش توحید بوده، خودپرستی و دیگرپرستی را نفی کرده است که هرجا خودپرستی و دیگر پرستی را توجه قرار دادیم با بحران و مشکل روبرو شدیم.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه زوال فرهنگ اسلامی ما زمانی بوده که یا با خرافات و یا با تملق و چاپلوسی آمیخته شده است که هر دوی اینها باعث شده در باورها و یا اداره جامعه مشکل پیدا کردیم، افزود: وقتی انسان ها خود را فراموش می کنند و متملق شوند و فردی خود را برتر از دیگران بداند، آن جامعه دچار استبدار می شود و جامعه مستبد از پیشرفت دور می شود و به سوی اضمحلال جامعه می رود، این فضا در جامعه بنی امیه و بنی عباس حاکم شد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه فرهنگ شیعی ما مرهون جهاد علمی امام سجاد (ع) است، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) ادامه دهنده راه ایشان بودند، اظهار داشت: امام سجاد (ع) بیش از 30 سال، کار ریشه دار، فرهنگی را دنبال کردند تا جامعه را به جامعه ای توحیدی هدایت کند و هرزمان از آن فاصله گرفتیم دچار مشکل شدیم.

 

وی با اشاره به اینکه امروز دنیا روی مقوله حقوق بشر کار می کند، اما در رساله الحقوق امام سجاد (ع)، 52 حق را برای انسان ها برشمرده اند، تاکید کرد: حقوق بشر را در نهج البلاغه می توان دریافت.

 

این مقام مسئول با یادآوری این مطلب که متاسفانه فرهنگ غنی علوی و قدرت معنوی ایشان را که بعد از یک هزار و 400 سال زنده است را وانهادیم، اظهار داشت: مردم یزد، یک فردی را زرتشتی را انتخاب کرده اند اما برخی نمی خواهند قبول کنند، به قول حضرت امیرالمومنین علی (ع): «اعتبار انسان ها به انسان بودنشان است.» چرا فردی چون چون زرتشتی هست نمی تواند در شورا حضور یابد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با تاکید بر اینکه ما افتخارمان اینست که به اهل بیت (ع)، متسمک هستیم، افزود: نهج البلاغه اقیانوسی از معرفت انسانی و اسلامی است و اعتقاد داریم که کتاب های امام سجاد (ع)، برای راهنمایی کل بشر کافی است و همه این ارزش ها منشا از وجود حضرت زهرا (س) دارد.

 

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم درخانه حضرت زهرا (س) زانو بزنیم از همه چشمه ها سیراب خواهیم شد و باید تملق و چاپلوسی و حرف های بی پایه و اساس را از جامعه حذف کنیم تا به جامعه ای سالم اسلامی برسیم.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه جایزه ادبی «ریحانه» را برای افرادی است که می توانند در زمینه شعر و ادب دخت نبوت (ص) را به جامعه معرفی کنند، افزود: عرصه فرهنگ، عرصه ایست که خانم ها بیشتر پیدا کنند، اما تاکنون حضور خانم ها مهجور بوده است و مدیران راه را باز کنند تا خانم ها در این عرصه خودشان را نشان بدهند.

 

وی اضافه کرد: امیدواریم به کمک فرهنگوران این همایش را پربارتر از سال های گذشته برگزار کنیم و این برنامه نیمه دوم اسفند برگزار خواهد شد.

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نباید با لغزش یک مسئول یا یک گروه توپخانه خود را به سمت یکدیگر فعال کنیم

ایسنا/سمنان نماینده ولی فقیه در استان سمنان تاکید کرد: نباید با لغزش یک مسئول یا یک گروه، توپخانه خود را به سمت یکدیگر فعال کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در خطبه‌های نماز جمعه سمنان ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ اظهار کرد: یکی از مصادیق و مظاهر تقوا «عفت» است، عفت یعنی خودداری از گناه، یعنی انسان خود را از تمایلات نفسانی دور نگه دارد. معمولا وقتی از عفت سخن می‌گوییم ذهن ما به سمت عفت از شهوات جنسی می‌رود اما عفت معنایی وسیع دارد و شامل عفت کلام، عفت شکم و بطن نیز می‌شود، همینطور عفت دامن که یکی از آنها است.

وی ادامه داد: امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام فرمود «مَا الْمُجَاهِدُ الشَّهِیدُ فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَعْظَمَ أَجْراً مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَ‏ لَکَادَ الْعَفِیفُ أَنْ یَکُونَ مَلَکاً مِنَ الْمَلَائِکَة» مجاهد شهید در راه خدا پاداشش بیشتر از کسی نیست که قدرت بر گناه داشته ولی از آن خودداری نموده است، چنین انسان با عفّتی نزدیک است فرشته‏ای از فرشتگان باشد! 

امام جمعه سمنان با بیان اینکه  کسی که اساسا توان گناه ندارد نمی‌تواند مدعی شود که تقوا پیشه کرده افزود: مهم آن است که شرایط گناه باشد و انسان در رعایت تقوا همت کند. 

وی ادامه داد: امام علی(ع) فقط خودداری از گناه را دارای پاداشی بیشتر از شهید نداسته اند، بلکه افراد عفیف را همتراز با فرشتگان عنوان فرموده‌اند.همچنین در آیه شریفه ۶ سوره مبارکه تحریم داریم «...مَلَائِکَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ» فرشتگان تمام اوامر الهی را بجا می‌آورند و هرگز نافرمانی خدا را نخواهند کرد و آنچه به آنها امر شود انجام دهند. 

مطیعی گفت: فرشتگان نمی‌توانند با اوامر خداوند مخالفت کنند در حالی‌که ارزش انسان به آن دلیل است که با انتخاب و اختیار خود مسیر طاعت و بندگی را انتخاب می‌کند. 

وی اضافه کرد: روایات فراوانی در خصوص ثمرات و نتایج عفت و نیز پیامدهای بی عفتی در جامعه وارد شده است. امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام فرمود «ارزش انسان به اندازه همت او و عفت انسان به اندازه غیرت و حساسیت او [نسبت به حریم خانواده و اطرافیان] است» 

نماینده ولی فقیه در استان خاطرنشان کرد: هرچه غیرت انسان بالاتر باشد انسان عفیف تر و پاکدامن تر خواهد بود که این امر دوسویه است یعنی کسانی که عفیف هستند غیرتمند هستند و افرادی که غیرت دارند عفت را رعایت می‌کنند. «غیرت» یعنی به دیگران و اَغیار اجازه ورود به حریم همسر، فرزند و ناموس خود را ندهیم. 

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های متّقین از نگاه امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام آن است که جان و نفس انسان‌های متّقی عفیف است اظهار کرد: در کنار پاکدامنی «عفّت کلام» نیز یکی از ویژگی‌های انسان‌های متّقین است. همینطور متّقین، عفت در طعام و خوراک و نیز تعامل با دیگران عفت را رعایت می‌کنند، اگر جامعه‌ای عفیف و پاکدامن بود به اهداف خود مانند معنویت و رتبه‌های کمالی که برای جامعه اسلامی مطرح است، سریعتر دست خواهد یافت. 

وی به روز «کارگر» اشاره و تصریح کرد: کارگران عزیز در جبهه مهم اقتصادی سربازی می‌کنند، اعتباری که دین مبین اسلام برای کارگر قائل شده است اعتباری ویژه و کم‌نظیر است. رسیدگی به مسائل کارگران فقط نباید به یک روز یا یک هفته محدود شود، بلکه این امر باید در طول سال مورد توجه قرار گیرد. 

کارگران یکی از ارکان اصلی تحقق شعار سال هستند

مطیعی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با کارگران عزیز بر جایگاه و اهمیت کار و کارگر تاکید فرمودند افزود: نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) فرمود «مَنْ باتَ کالاًّ مِنْ طَلَبِ الحلال باتَ مَغْفُوراً لَهُ» کسی که بعد از تلاش در طلب روزی حلال استراحت کند، او شب را آمرزیده به صبح می‌رساند. 

امام جمعه سمنان گفت: مقام کارگران صرفا به جنبه‌های فردی محدود نیست، امروز کارگران موجب سربلندی نظام اسلامی هستند و نقش مهمی در امر تولید ایفا می‌کنند. کارگران یکی از ارکان اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی و شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» و نیز رشد اقتصادی در سایر رشته‌ها هستند. امروز اگر کشور از کارگرانی با مهارت‌های بالا برخوردار نباشد تولیدی انجام نمی‌شود و محصولی صادر نخواهد شد! 

وی با بیان اینکه هدف از رونق اقتصادی بیشتر شدن ثروت ثروتمندان نیست عنوان کرد: اگر از رونق اقتصادی صحبت می‌کنیم به دنبال ایجاد «عدالت اجتماعی» هستیم چراکه تولید ثروت، باعث پر شدن دست کارگران و ایجاد رفاه نسبی در جامعه خواهد شد. رونق اقتصادی فقر را از جامعه دور می‌کند و شکاف و تبعیض طبقاتی را از بین می‌برد. 

معلمان، افسران فرهنگ‌ساز جامعه محسوب می‌شوند

وی با اشاره به اینکه در آستانه ۱۲ اردیبهشت، سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری و روز معلم هستیم، ضمن تبریک این روز به معلمان سراسر استان گفت: معلمان عزیز و فداکار، افسران آموزش و فرهنگ‌سازان جامعه هستند و نقش اصلی را در تربیت نسل جوان و نوجوان ایفا می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در استان افزود: در باب مقام و منزلت معلمان همین کلام نورانی امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام بس که فرمود «مَن عَلَّمَنی حَرفًا فَقَد صَیِّرَنی عَبدًا» کسی که حرف و سخنی به فردی بیاموزد او را بنده خودش کرده است لذا جایگاه معلم بسیار بالا و ممتاز است. 

وی اضافه کرد: نبی اکرم (ص) فرمود «سه گروه هستند که هیچ‌کس مقام آنها را کوچک نمی‌شمارد مگر کسی که قول او با عملش سازگار نباشد: کسی که عمر خود را با دینداری گذرانده است، امام جامعه مسلمین که عدالت ورزد (که نعمتی بزرگ و قابل شکرگزاری است) و معلمانی که افراد را به سمت خیر هدایت می‌کنند». 

مطیعی با بیان اینکه نقش تربیتی معلمان در طول زندگی افراد، نقشی ماندگار است اظهار کرد: معلمان عزیزی که کودکان و نوجوانان را به درستی و معارف دینی و اسلامی فراخوانده اند همواره در ذهن ما نقشی ارزشمند دارند. چه بسا بیان یک کلمه یا حرف توسط یک معلم در ذهن دانش‌آموزان ماندگار شود و مسیر زندگی آنان را متحول کند و از طرف دیگر خدای نکرده معلمی که کلامش تاثیر سوء داشته باشد. 

وی از مسئولان آموزش و پرورش این استان درخواست کرد: معلمانی که اخیرا وارد این رسالت شده‌اند را با مهارت‌های تربیتی آشنا کنند تا فرزندان ما به‌گونه‌ای تربیت شوند که آینده نظام و کشور ما از آن بهره‌مند شود. اگر تربیت به خوبی انجام شود نتیجه آن خوب و درغیر این صورت نتیجه آن نامطلوب خواهد بود!

«تفرقه» و «فحشا» دو عامل اصلی سقوط تمدن اندلس بود

وی با بیان اینکه ۲۱ شوال مصادف با سالروز فتح «اندلس» در سال ۹۲ هجری قمری است. گفت: اندلس یک سرزمین اروپایی بود که بدست مسلمانان فتح شد و قریب به هشتصد سال یعنی هشت سده در اختیار مسلمانان قرار داشت که این امر منشأ پیشرفت‌های علمی گوناگونی برای اروپا شد. اندلس به یک مرکز اسلامی بزرگ تبدیل شد اما متاسفانه پس از هشتصد سال، عواملی موجب فروپاشی آن تمدن اسلامی شد بگونه‌ای که از اوج عزت به حضیض ذلت رسید! 

 امام جمعه سمنان گفت: امروز باید از آن وقایع درس بگیریم چون ترفندها و روش‌های دشمنان برای انحطاط جوامع در ادوار مختلف شباهت‌های فراوانی با هم دارند که البته گاهی این روش‌ها به روز می‌شوند. 

وی افزود: مطالعه تاریخ اندلس نشان می‌دهد دو عامل زمینه‌ساز سقوط آن شد که اگر خدای نکرده ما نیز مراقب نباشیم ممکن است به آن سرنوشت دچار شویم، چراکه امروز نیز دشمن از همان روش‌ها برای تضعیف ارزش‌ها و باورهای دینی و اسلامی استفاده می‌کند. عامل اول اختلاف‌افکنی و ایجاد تفرقه بین مسلمانان بود. به روش‌های گوناگون مانند ایجاد شایعه و انتشار اخبار دروغ و جعلی، میان حاکمان سیاسی اندلس اختلاف انداختند تا جایی که این اختلافات به ایجاد سستی در جامعه اسلامی انجامید. اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بر امر «وحدت» تأکید دارند از همین باب است. اگر با لغزش یک مسئول یا یک گروه، توپخانه خود را به سمت یکدیگر فعال کنیم و به اینکه در حال بازی کردن در نقشه چه کسی هستیم توجه نداشته باشیم برخلاف منویات مقام معظم رهبری رفتار کرده‌ایم.

وی با اشاره به برخی از مهمترین موفقیت های کشورمان اظهار کرد: ساخت ۴ کشتی به ارزش ۹۶۰ میلیون دلار که هر کدام آنها قابلیت حمل ۷۵۰ هزار بشکه نفت را دارد و همچنین کشت فراسرزمینی که ظرفیت توسعه آن تا ۳ میلیون هکتار نیز وجود دارد، عمق نفوذ راهبردی جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: خبر دیگر که مایه افتخار شد و باید به آن مباهات کرد، خبر احداث بزرگترین سد و نیروگاه برق کشور سریلانکا توسط مهندسان و متخصصان ایرانی بود که توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد. این سد در جایی ۲ هزار کیلومتر دورتر از ایران، آب مورد نیاز ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی را با انتقال ۱۴۵ میلیون متر مکعب تامین می‌کند. در این پروژه برای اولین بار یک تونل عمودی به طول ۶۱۸ متر یعنی یک و نیم برابر برج میلاد تهران توسط متخصصان ایرانی حفاری شد که در آن از یک پوشش فلزی به وزن تقریبی هزار تن استفاده شده است. 

حجت الاسلام مطیعی گفت: تمام این پروژه‌ها و کارهای بزرگ دیگری که در بیست کشور در حال انجام است نشان می‌دهد نظام جمهوری اسلامی ایران در اوج افتخار و عزت قرار دارد. از همین تریبون از تلاش تمام دست‌اندرکاران و جوانان و مهندسان این پروژه‌ها که نام ایران اسلامی را در جهان مطرح کرده‌اند تشکر می‌کنیم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • معلمان روشنی بخش تاریکی دنیا هستند
  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • نباید با لغزش یک مسئول یا یک گروه توپخانه خود را به سمت یکدیگر فعال کنیم