Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن سجادی، استاد حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با ایکنا؛ گفت: کتابی با عنوان «حماسه نیایش» تالیف کرده و در آن کاوشی در مورد صحیفه سجادیه، زندگینامه و رساله حقوق حضرت زین العابدین(ع) داشته‌ام. در بخش زندگینامه، به مباحثی چون سلسله امامت از دیدگاه 14 معصوم(ع) و امام سجاد(ع) از دیدگاه علمای اهل سنت پرداخته شده و در آن نظر 54 نفر از بزرگان و قاطبه علمای اهل سنت در مورد امام مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امام سجاد(ع) و شیعیان بخش دیگری از این کتاب است، افزود: در این بخش، مواجهه امام سجاد(ع) با 72 جنگ ریز و درشتی که در دوره امامت و زندگانی ایشان رخ داد، مورد بررسی قرار گرفته است؛ امام سجاد(ع) با 11 خلیفه از 14 خلیفه اموی هم‌عصر بودند و نکات مهمی در نوع برخورد امام با این حکام و به ویژه حفظ شیعه وجود دارد.

مدیریت الهی امام سجاد(ع)

این استاد حوزه علمیه تصریح کرد: صبر و بردباری امام در مقابل حکام اموی به گونه‌ای بود که حتی برخی از آن‌ها از ظلم و جوری که به اهل بیت(ع) داشتند، پیشمان شدند که نمونه آن پناه دادن امام به همسر مروان و یا بخششی بود که در حق عبدالملک مروان داشتند.

وی افزود: زمخشری نقل کرده است که پسر امام سجاد(ع) به والد گرامیشان گفت که چرا این فرد را که این قدر بدی در حق ما کرده است بخشیدید. امام فرمودند که حق شخصی ما را خداوند از او خواهد گرفت؛ امام آن قدر محبت اهل بیت(ع) را در جامعه توسعه داد که نوه پسری حفصه به علت برخورد مهربانانه امام، شیعه شد.

این پژوهشگر صحیفه سجادیه با بیان اینکه قیام‌هایی مانند قیام توابین، مختار، ابرهیم مالک، حره و زبیریان و ... در دوره آن امام رخ داد اظهار کرد: امام سجاد(ع) با مدیریت الهی خود شیعه را از تمامی فتنه‌ها نجات داد.

نقل دیدگاه‌های فرق و ادیان درباره صحیفه

این استاد حوزه همچنین به بحث صحیفه سجادیه در این کتاب پرداخت و تصریح کرد: در مورد صحیفه سجادیه هم چند کار صورت گرفته است؛ از جمله اینکه دیدگاه‌های علمای شیعه، اهل سنت، مسیحیان و یهودیان در مورد صحیفه گردآوری شده است. از جمله نظرات یک خانم اندیشمند چینی و یک خانم آمریکایی که در مورد صحیفه تحقیقاتی داشته و شیعه شده‌اند. همچنین دیدگاه علمای اهل سنت گردآوری شده است.

سجادی با بیان اینکه صحیفه سجادیه معروف 51 دعا دارد، اظهار کرد: نسخه‌های دیگری داریم که شامل 54 دعا، 58 دعا و حتی 274 و 204 دعا است؛ از جمله صحیفه علامه کفعمی صاحب بلدالامین است که بنده نسخه اصلی آن را در هندوستان دیدم و در این کتاب گزارش کرده‌ام؛ همچنین صحیفه مرحوم ابطحی را گزارش کرده‌ایم که شامل 204 دعا است و مفصل‌ترین صحیفه‌ای است که امروز در دسترس قرار دارد.

سرنوشت نسخه آیت‌الله بروجردی از صحیفه

سجادی همچنین گفت: نسخه‌ای از صحیفه سجادیه از آیت‌الله العظمی بروجردی وجود داشته که در اختیار آقای سیدرضا جلالی از محققان و شارحان صحیفه که مقیم آمریکاست، قرار دارد، ولی ایشان این نسخه را به کسی نمی‌دهد؛ وی مجموعه کسانی که از روایتی از امام داشته‌اند، همچنین صحابه امام سجاد را در کتابی 12 جلدی که شامل 769 نفر می‌شوند، آورده و ما هم در این کتاب گزارش کرده‌ایم.

این استاد و نویسنده حوزه علمیه با اشاره به سندشناسی صحیفه در کتب رجالی اظهار کرد: یکی از مطالعات و اقدامات این کتاب آوردن ملحقات صحیفه سجادیه است. همچنین یک سری از دعاها را که از اهل سنت از امام زین العابدین(ع) نقل شده و در کتب شیعه نیست، گزارش کرده‌ایم.

وی افزود: تمامی شرح‌های صحیفه اعم از نسخ خطی و کتبی را از همه کتابخانه‌های شیعه در لبنان، عراق، سوریه، پاکستان و ... جمع آوری کرده‌ایم که 173 مورد شده است.

سجادی با بیان اینکه تمامی شرح‌های فارسی و عربی صحیفه سجادیه را فهرست کرده‌ایم، تصریح کرد: شرح‌های فارسی و عربی صحیفه 132 مورد شده است؛ همچنین ترجمه‌های بنگالی، فارسی، انگلیسی، لاتین، المانی و فرانسه و ... را هم  در این کتاب گزارش کرده‌ایم.

این پژوهشگر حوزه علمیه اضافه کرد: یکی دیگر از کارهایی که در این زمینه صورت گرفته، این است که مطالب دانشمندان ادیان و برخی مسئولان کشورهای مسیحی در مورد صحیفه گزارش شده است؛ از جمله نامه تشکر دانشمند مسیحی که برای آیت‌الله مرعشی و در پاسخ به هدیه صحیفه از سوی ایشان نوشته بود.

27 نسخه خطی از رساله حقوق

وی با اشاره به نسخه‌شناسی رساله حقوق امام سجاد(ع) با بیان اینکه 27 نسخه خطی در دنیا وجود دارد، بیان کرد: شرح‌های رساله حقوق امام در این کتاب فهرست شده که شامل 67 رساله، شرح و ترجمه است.

سجادی همچنین با اشاره به بخشی از این کتاب که در مورد رساله حقوق امام سجاد(ع) است، بیان کرد: رساله حقوق امام به صورت رسمی در سازمان ملل ثبت شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا قم امام سجاد رساله حقوق صحیفه سجادیه شرح صحیفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۶۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح شنبه در دیدار اعضای بنیاد ملی رضوی بوشهر، اظهار داشت: ظرفیت‌های زیادی در اسلام وجود دارد که بسیاری از آنها شناخته شده و برخی نیز ناشناخته مانده است.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با تاکید بر نهایت استفاده از ظرفیت‌های شناخته شده، افزود: یکی از ظرفیت‌های فوق‌العاده و منحصر به فرد، فرهنگ رضوی است.

آیت‌الله صفایی بوشهری بیان کرد: فرهنگ رضوی از دیرباز در ایران نهادینه شده است اما ابعاد بسیار زیادی از آن کشف و استفاده نشده است.

وی عنوان کرد: با رویکردی که در یکی دو دهه اخیر در آستان قدس به‌عنوان خورشید منظومه فرهنگی ایران ایجاد شده، استفاده زیادی می‌شود انجام داد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اینکه یکی از ظرفیت‌ها مردم نهاد کردن فرهنگ رضوی است، خاطرنشان کرد: طراحی و برنامه‌ریزی و کشف ظرفیت‌ها نیازمند نخبگان است اما پای کار بودن با مردم است، وقتی مردم پای صحنه باشند قرابت مردم با بارگاه مقدس دوسویه خواهد شد.

وی با بیان اینکه ثامن‌الحجج (ع) در تبدیل تهدید به فرصت بزرگترین خدمت را به اسلام کرد، افزود: ایشان با مناظراتی که انجام داد، فرهنگ شیعه را جهانی کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اعلام اینکه جهان اکنون در حال تولید فرصت است، ابراز کرد: ما هم باید تهدیدهای فرهنگی دشمن را به فرصت تبدیل کنیم و از فرصت‌هایی که داریم استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ رضوی محدود به ایران نیست بلکه در سراسر جهان گسترش یافته است، گفت: آسیب‌های فرهنگی کشور و عوامل آن را بشناسیم و ببینیم چگونه می‌توانیم آنها را خنثی کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: فرصت سوزی ما در عرصه منظومه فرهنگی خیلی زیاد است و ضررهای آن را مرتب می‌بینیم.

وی با بیان اینکه کار فرهنگی باید مردم نهاد باشد، ادامه داد: نهادهای فرهنگی ما بودجه‌هایشان صرف حقوق و امورات جاری می‌شود و برای کار فرهنگی بودجه‌ای ندارند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه بنیاد امام رضا (ع) متنوع‌ترین نهاد فرهنگی ایران است، ابراز کرد: باید هدف گذاری مردمی و بررسی شود که با این حجم برنامه‌هایی که بنیاد امام رضا (ع) اجرا می‌کند، تأثیرگذاری این برنامه‌ها در عرصه جذب چقدر است.

وی افزود: باید روی اهدافی که داریم دقت و آسیب‌شناسی کنیم که چقدر تأثیر داشته است و آیا مردم اخلاق و سیاست و تقوای رضوی پیدا کرده‌اند.

آیت الله صفایی بوشهری عنوان کرد: بوشهر استان امام رضا (ع) است و اگر بنیاد امام رضا (ع) برنامه‌ای داشته باشد ما همیشه آماده هستیم.

کد خبر 6089689

دیگر خبرها

  • دیدار سفیر ایران با وزیر کشاورزی اندونزی
  • آیت‌الله نجفی تهرانی درگذشت
  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • کدام مرجع تقلید بر پیکر عروس امام ( ره) اقامه نماز کرد؟ +عکس
  • مظفری در جایگاه پنجم رقابت ماده ۸۰۰ متر قرار گرفت
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید